ODOŠE NA DOBOŠ: Prodata zaplenjena vozila ZC Vranje

Lokalne vesti - Četvrtak 24.11.2016 - 13:12

U četvrtak je na javnoj licitaciji prodato svih šest vozila Zdravstvenog centra u Vranju, zaplenjenih po izvršnoj sudskoj presudi lekara Hitne pomoći dr Miloša Petruševića.

Deo voznog parka ZC Vranje FOTO D. Ristić/OK Radio Deo voznog parka ZC Vranje FOTO D. Ristić/OK Radio

Licitacija je obavljena u prostorijama izvršitelja i uz prisustvo predstavnika Zdravstvenog centra, kaže za OK Radio Predrag Stanojević, advokat doktora Petruševića.

- Interesovanje je bilo ogromno, prisutni su bili zainteresovani kupci ne samo iz Vranja i okoline, već i iz Kruševca, Lazarevca i drugih gradova.

Početna cena licitiranih vozila je bila 70 odsto od procenjene vrednosti ovlašćenog sudskog veštaka i sva vozila su prodata po toj ili višoj ceni
– otkriva Stanojević.

Advokat navodi da proces još uvek nije završen sve do uplate izlicitiranih suma, ali će po njegovoj proceni ta svota biti dovoljna da se pokrije iznos koji njegovom klijentu pripada po sudskoj presudi.

- Rok za uplatu je pet dana od dana licitacije i po onome što sam video, pobednici na licitaciji će uglavnom još danas uplatiti potrebnu sumu – kaže Stanojević.

Na licitaciji je ponuđeno šest vozila ZC u Vranju, koja su zaplenjena 3. novembra po izvršnoj presudi u korist lekara Hitne pomoći dr Miloša Petruševića.

Radi se o vozilima  „Dacia duster“, „Škoda fabia“, „Škodu superb“, zatim putničko kombi vozilo i dva „pikapa“, koja su se koristila za prevoz medicinskog otpada.

ZC u Vranju je dobio rok od 15 dana da novac uplati tužiocu, ali zbog duga od 900 miliona dinara i iznosa blokade računa koji je u međuvremenu narastao do pedesetak miliona, nije uspeo da povrati vozila.

Inače, dr Milioš Petrušević je tužio ZC Vranje zbog neisplaćenih zarada u poslednje četiri godine, tokom kojih je dobijao obračune, ali ne i plate.

Visina presude je oko 2.5 miliona dinara.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: