ZAPLENJENA vozila ZC-a bila za direktore, ne za pacijente

Lokalne vesti - Subota 05.11.2016 - 22:49

Nakon što je v.d. direktor ZC Vranje dr Dragan Veličković ocenio da je sudska zaplena službenih vozila izvršena tendenciozno na dan njegovog imenovanja, OK Radiju su se obratili tužilac dr Miloš Petrušević i njegov advokat Predrag Stanojević.

Petrušević samo izvršio sudsku presudu FOTO privatna arhiva Petrušević samo izvršio sudsku presudu FOTO privatna arhiva

Dr Veličković je ovakvu ocenu izneo u izjavi za OK Radio, nakon što je u četvrtak, na dan njegovog imenovanja, šest vozila ZC Vranje zaplenjeno po sudskoj presudi u korist tužioca, lekara Hitne pomoći dr Miloša Petruševića.

Petrušević i njegov advokat najpre su demantovali da zaplenjena vozila služe za prevoz pacijenata.

- ZC za prevoz pacijenata koristi dve „Lade nive“, a od zaplenjenih vozila, „Daciu duster“ je koristio bivši direktor Doma zdravlja, „Škodu fabiu“ je koristio šef voznog parka, a „Škodu superb“ generalni direktor.

Putničko kombi vozilo nije sanitetsko vozilo i ono je korišćeno za prevoz medicinskog osoblja na kongrese, edukacije i slično.

Zaplenjena su i dva „pikapa“, koja se koriste za prevoz medicinskog otpada i to je cela istina
– tvrdi tužilac Petrušević.

On dodaje da su svesno želeli da izbegnu zaplenu sanitetskih vozila, kako ne bi medicinska briga pacijenata došla u pitanje.

Advokat Predrag Stanojević navodi kako on kao opunomoćenik tužioca ima pravo da popiše bilo šta od imovine ZC po izvršnoj sudskoj presudi i dodaje da je to bio predmet njegovog razgovora sa prethodnim direktorom  Vladimirom Stamenkovićem.

- Ja sam njemu pre pet meseci rekao da ne želimo da zaplenimo sanitetska vozila, ali ne može on kao rukovodilac institucije koja duguje milione da se vozi u skupocenoj limuzini, već mora da deli sudbinu svojih pacijenata – kaže Stanojević.

Prema njegovim rečima, nema govora o tome kako je zaplena vozila izvršena tendenciozno na dan imenovanja novog v.d. direktora ZC Dragana Veličkovića.

- Postupak izvršenja je pokrenut još sredinom juna, kada smo obavili razgovor sa dr Stamenkovićem, pa je rukovodstvo iskoristilo neku rupu u zakonu da to odloži za naredna dva meseca.

Nakon isteka svih rokova, vozila su popisana 25. oktobra uz asistenciju policije, kada su oduzete saobraćajne dozvole.


Dogovoreno je da se susretnemo i dogovorimo oko isplate u roku od dva dana, ali se niko iz ZC nije javio.

U četvrtak, na dan imenovanja Veličkovića je izvršena samo primopredaja vozila, tako da nema govora o nekoj tendencioznosti, jer datum određuje sudski izvršitelj
– pojašnjava advokat.

On tvrdi i da Veličkovića ne poznaje, niti je imao ikakvih ličnih kontakata, niti razloga da mu napakosti.

Nakon primopredaje, vozila su predata na čuvanje dr Petruševiću, kao izvršnom poveriocu i ZC ima rok od 15 dana do prve licitacije i ukoliko se nađe novac za isplatu, vozila će biti vraćena.

Inače, dr Petrušević, lekar u Hitnoj pomoći, tužio je ZC Vranje zbog neisplaćenih zarada u poslednje četiri godine.


- U ZC radim pet godina, a preganjam se sa njima poslednje četiri.

Bivši direktor dr Uroš Trajković mi je platu snizio na minimalac, što sam ja oborio na sudu.

Iako mi je naredni direktor dr Vladimir Stamenković potpisao rešenje o vraćanju na redovnu platu, to rešenje nije poštovano.

Ja sam bio prinuđen da se za svoja prava borim sudskim putem i to je cela istina, potvrđena i na Osnovnom i Apelacionom sudu – navodi dr Petrušević.

 

KADA PARA NEMA, SVE JE PITANJE MORALA

Advokat Stanojević kaže da su on i njegov klijent o problemu razgovarali i sa koordinatorom vranjskog ZC, dr Nebojšom Dimitrijevićem.

- On je konstatovao da je sa pravne strane slučaj potpuno jasan, ali da para za isplatu nema i da je pitanje morala da li mi želimo da stvar isteramo do kraja – kaže Stanojević.

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: